Thursday, July 26, 2018

Sunblock, Fungsi dan Kegunaan

Assalamualaikum, sebab ramai yang confuse pasal Sunblocks.
So today I gonna share about anak beranak Sunblock, Fungsi dan Kegunaan dia sekali.
Hopefully, it gonna help you guys. Enjoy!
Image result for sunblock pakai

First, Biore UV Aqua Rich Watery Essence SPF 50+
Berat 50gram, Avalaible for all skin types.
Tekstur dia tak melekit dan boleh guna as makeup base, so then our makeup akan jadi lebih smooth lah.
Boleh guna untuk Muka dan Badan sekali
Ingredients: ada Royal Jelly, Hyaluronic Acid, and Mix Citrus Essence. This all function dia sebagai moisture lah yang akan buat skin kita nampak moist and hydrated.
Yang ni sweat and water resistant tau, which is kalis peluh and air so nanti jangan lupa remove mekup guna mekup remover :D

Second, Biore UV Aqua Rich Watery BB SPF 50 PA+
Berat 33gram. Avalable for all skin types tapi lebih recommended utnuk kulit kusam dan nak instant nampak skin dia lebih cerah.
Guna untuk muka sahaja
Tekstur dia non-greasy and non-sticky dan boleh jugak jadikan makeup base tapi yang ni special sebab warna dia beige, macam kita pakai foundation (thats why I said it more focus on dull skin)
Ingredient: sama jugak, ada Royal Jelly, Hyaluronic Acid, and Mix Citrus Essence untuk moisture our skin.
Sama jugak, kalis air dan peluh so nanti kena remove pakai makeup remover.

Third, Biore Aqua Rich Watery Whitening Cream SPF 50+ PA++++
Berat 33gram, available for all skin types.
Kegunaan untuk muka sahaja
Tekstur dia sama jugak, non greasy. also can use as makeup based.
Ingredients: sama je ada Royal Jelly, Hyaluronic Acid, and Mix Citrus Essence cuma yang ni dia formulated by Chamomile which is function dia untuk prevent from melanin yg boleh effect skin kita jadi dark dan menghalang jeragat also.
Jangan lupa sapu guna mekup remover sebab dia kalis peluh dan air.

Forth, Biore UV Bright Face Milk SPF 50+ PA++++
30ml, available for all skin types.
Kegunaan : untuk muka sahaja
Ingredients sama jugak, cuma yang ni special sikit. Dia ada pores corrector function with 'pinkish colour correction' to reduces pores appearance and instantly brighten skin supaya kulit kita nampak lagi fresh and natural.
Dont forget to use makeup remover.

Fifth, Biore UV Perfect Face Milk SPF 50+ PA++++
30 ml. Suitable for Normal and Oily skin sebab dia instantly matte
Kegunaan untuk muka sahaja
Ingredients: Ada sebum absorbing powder maksudnya skin kita akan nampak fresh dan tak berminyak.
Also can be used as makeup base and dont forget to use maekup remover

Sixth, Biore UV Perfect Milk SPF 50+ PA++++
Image result for Biore UV Perfect Milk SPF 50+ PA++++
40ml, available for all skin types including oily skin
Kegunaan: Muka dan badan
Ingredients pun sama jugak macam kat atas.
Dont forget to use makeup remover.
(I currently use this, dah botol kelima dah) :D
Seventh, Biore colour control CC Milk
30 ml.available for all skin types including oily skin sebab dia ada oil absorbing powder for long lasting oil control.
Kegunaan: Muka sahaja
Yang ni special sebab dia ada 3 in 1 function which is UVA&UVB protection, Instant Coverage and nourishing skin.
Can be used as makeup based also, but dont forget to use makeup remover after that.

Eighth, Sunplay Skin Aqua UV Whitening Moisture Gel
80gram, available for all skin types.
Kegunaan: Muka dan badan
Ingredients: sama jugak macam kat atas, cuma yang ni special dia ada Arbutin untuk lawan dark spot so kulit kita akan kekal cerah dan bersih sentiasa. Special for those who want extra protection and at the same time nak rawat jerawat jeragat.

Ninth, Sunplay Skin Aqua Watery Gel
80 gram, for oily skin sebab dia watery light texture.
Kegunaan: Muka dan badan
Ingredients: Dia ada Vitamic C yang boleh lawan dark spots, ada Aloe & Portulaca Extract which can help kulit kita lawan radikal bebas

Thats all the types. Some tips:
1. Patch test the tester dekat kedai or try member punya before beli, sebab kulit kita lain lain, eventho dekat situ dia tulis sesuai for all skin types belum tentu sesuai dengan kulit kita tau.
2. Pakai sunblock 2 jari untuk satu muka. Dua jari tu dah cukup cukup untuk satu muka kita.

Credit to twt_kecantikann for the information

Thats all. Thanks for reading :D

Sunday, July 15, 2018

STUDY TIPS (My Version)

Assalamualaikum
For me, study is something fascinating which is kindda thing we must enjoy it; Yang kita tak sepatutnya stress pun, yang penting enjoy lah!

My achievement : 8As PMR, 9As SPM, Finished my foundation with 3.67 and my current pointer is 3.72. At all, Alhamdulillah and Im proud on it. Please pray for my next goal: Grad with First Class Degree Insya-Allah (thanks).
Also Read : HOW TO SUCCESS

Actually there is NOTHING special about my achievements sebab thats all things are only on the paper (theorically), what we must do is apply its in our Daily Life (practically)

article, inspiration, and student image

Now I'll share litle bit from My Tips, I hope it will help you guys. I'll focus on university version okkay :)

In the Beginning of the Semester
First, Prepare file folder for every subject
Image result for file
I call it 'Magic File' Kalau ambik 6 subjects, 6 files kita kena ada.
Benefits : Easy to find any notes especially during quizes and examinations. Kalau kita tulis notes from lectures dkt Test Pads nanti letak je dalam file ni. Easy !
Basically, benda pertama yang I akan letak dalam file ni is : Course Outline
Image result for course outline
(Example)
Kenapa course ouline ni penting :
1. Topics Sktech: Kita akan dapat gambaran apa tajuk yang kita akan belajar nanti in general.
2. Assestment Distribution: Penting supaya senang kita nak score the Subject
3. References: Apa rujukan yang lectures akan guna nanti.

Second, Notebook
Image result for note book
In term of Notebook, I guarantee satu notebook for every subject tu tak akan habis pun hahaha. So I usually akan beli 2/3 Note Books je and mix 2 subject in a single Notebook. Tapi make sure buat partition la
Image result for partition note book

Second, Study Planner
For me, benda ni wajib kena ada dekat dashboard every semester and selalu kena update macam kita update stories dekat IG dan kena rajin jugak macam kita buat Skincare Routine haha.
This is my own version Study Plan, You guys also can make yours. I preferred plain background supaya nanti tak serabut nak tampal tampal updates.
(Buat guna Words je)
Benefits: 
1. Kita akan always noted Due Dates for any Quizes, Assignments, Presentations and Examinations.
2. Kita akan very well prepared for the assestments, baru lah senang nak scores. Thats it!
3. Senang nak set bila nak balik, bila nak beli ticket etc; (Especially students yang duduk jauh macam I).

During Semester
First, Dont Skip first class because masa ni lah lecturer akan brief about the subjects, Marks distributions, Due date assignments, Topics yang akan belajar, dan yang paling penting buku apa yang akan guna for the whole of the semester, please get the book! So that nanti you tak terpinga-pinga lecturer mengajar apa dalam kelas. Beli, fotostat or pinjam it depends on you, jangan nak dekat exams/quizes baru nak gelabah.

Image result for presentation

Second, Know your lecturer Nama, Bilik dia kat mana, and get her/his number or email. Always consult if you have any problem regarding to her/his subjects and Try to tackle their hearts especially through your writting (assignment & Exam) and speech (Presentation).

Third, Well prepared and DO YOUR BEST FOR EVERY SINGLE ASSESTMENT
For example : Double check assignment, Practice presentation and always consult your lecturer.
If there is any problem to understand the chapters, ask your members! Jangan tunggu dia cari kita, kita yang kena berusaha, kena rajin gali ilmu supaya faham barulah senang nak lekat. Okkay?

Here is my secret and I thing I need to share with you guys:
1. Every time ada Exam or Present, I'll inform to my parents and ask their Du'a
2. Kalau rasa nervous I baca ayat ni :

Image result for bismillahi tawakkaltu

Fourth, Give full commitment in your Group Project. Biarlah orang lain tak bersemangat pun, biar kita yang semangat sebab itu parts from our marks jugak kan?

Fifth, Time Management. For example, hari ni I kena settle my part of assignment for this subject. Then after this I'll go to eat Tomyam KLCC for the Reward.
In term of Reward, the exact reward definition is after you have done Struggle for something.
bukannya bila stress sikit keluar tengok wayang kononnya reward, tapi kerja tak siap pun.

aesthetic, dorm, and gif image

Final Examination
I usually akan more focus here! Sebab kat sini lah penetuannya sama ada kita akan dapat A or A-
Here is my confession, every time keluar result I akan terkejut sebab subject yang I rasa tak akan dapat 4.00 at first, but I got it at the end. Sebab apa, it's effect from the final paper lah.

So, what I do during Study Week is, First, I akan Sort every notes sepanjang sem, this is one from the benefits of my 'Magic File'. Kertas yang I tak akan guna for the final paper, I letak asing. Yang mana guna, I akan pergi BINDING. Yes, It's my level of perfectionist.

Basically, my notes akan jadi macam ni. Senang nanti I nak refer bila bila I perlukan mereka.

Second, Get Past Semester Papers either from University Website, senior, members; etc. 
Benefit : From that kita akan nampak macam mana bentuk soalan yang kita akan hadap.

Third, Make sure kita Well Prepared for the papers. Faham baru Hafal! Tak faham, tanya members. Jangan pernah ada rasa malu in term of seeking knowledge, please.
Yang penting kita kena ada USAHA. Sebab Allah SWT tak nilai result kita, DIA akan tengok usaha kita. You get me right?
I believe semua orang ada cara belajar tersendiri. Just follow cara yang korang paling selesa. Atas meja ke, duduk tepi katil ke, pergi library ke yang penting kita selesa.

Some Tips from me :
1. Enjoy your study time, Get some air (I mean udara, bukan air water tu) after 2 hours on books. For example dengar lagu ke scroll twitter ke tidur ke (usually me) baru lah senang ilmu nak masuk. Because what we need is STUDY SMART bukan duduk lama lama dekat meja but at the end got NOTHING.
2. Every 12 noon and after Asr is not my study time at all. I'll do anything I want during this Time Zone
3. I suka warna-warnikan nota supaya senang nak ingat

Fourth, Manage your time Well and get your enough rest
Image result for manage time
What actually I mean from time management during final exam is : Let say you have 3 days before paper and 8 chapters to cover. It means I must cover 3 chapters a day. Set it wisely! Supaya nanti tak stress before paper.

Here's also my secret during Examination:
1. Inform parents and ask their Dua'a
2. Malam before sleep I akan play MP3 Surah Ar-Rahman. 
3. Sleep at 12 and wake up at 5

and Fifth, of course la Reward! Usually, my reward is makanan and shopping lah apa lagi haha

I think that is all from me. I hope it is beneficial to all my readers. Semoga kejayaan milik semua!

Thanks for reading 

Wednesday, July 11, 2018

Daily and Weekly Skincare Routine

Assalamualaikum. Now, I'll explain briefly pasal 
HOW TO CREATE YOUR OWN SKINCARE ROUTINE
So naturally, Entry ni bertujuan untuk bagi semua orang (especially my followers and friends) faham and get knowledge pasal skincares.
Saya akan explain concisely about :
1. anak beranak skincares
2. its function
3. turutan dia dalam routine one by one
4. Recommend brand yang I pakai (Fyi: My skin is combination)

Related image 
Here we go!

For Daily Skincare Routine
After Cleanser, Moisturize, and Protection, kita jugak ada Toner, Essence, Serum, Eye cream, Clay mask, Sheet mask; etc.

First of all, #Spot treatment
Okkay, nak jadikan ceritalah. One day your face naik jerawat seketul. Normal lah tu kan, Keep Calm and grab a spot treatment for acne.
Recommended brand : Hiruscar Anti-acne spot gel
Image result for hiruscar anti acne
Pakai dia before moisturizer, both AM and PM

Secondly, #Toner 
It is optional. Function dia untuk more hydration, even your skin tone and akan tutup balik pores after kita basuh muka. Tapi make sure beli brand yang suit dengan your skin. Kalau rasa pedih-pedih after pakai, thats means toner tu tak sesuai dengan kulit muka awak. Okkay?
Recommended brand : Klairs Supple Preparation Facial Toner
Image result for klairs toner

So, bila dah tambah Toner and Spot Treatment, Skincare kita akan jadi macam ni:
1. Cleanser
2. Toner
3. Spot Treatment
4. Moisturize
5. Sunscreen (AM)
Add Oil-Based cleanser before water cleanser for PM.

Thirdly, #Eye Cream. 
Based on your eye problem lah; Wrinkles/ Dark Circles/ Dryness.
Pakai Eye cream before moisturize, AM and PM
Recommended brand : Simple regeneration age resisting eye cream
Image result for simple eye cream

Forth, #Essence
Function essence ni, kita akan pakai untuk give more hydration to our skin and to get glowing effect lah.
Recommended brand : Innisfree the grean tea fresh essence
Image result for green tea innisfree essence
Fifth, kita ada #Serum
Serum ni ada ingredients for skin tissue purpose. Contohnya untuk more hydration, pigmentation, scars, acne dan sebagainya.
Recommended : The ordinary Niacinamide 10% + Zink 1%
Image result for niacinamide the ordinary

So bila dah tambah Essence and serum, Daily Skincare Routine korang akan jadi macam ni :
Orang dah tak panggil Basic Skincare Routine dah kalau macam ni. Complete pun tak. Anggap je dia "NOT TO BASIC SKINCARE ROUTINE"

Okkay Now we move to Weekly Skincare Routine.
Bila nak pakai Clay Mask, Sheet Mask, Scrub and AHA/BHA. Okkay benda ni semua depends on your skin types
First, #Mask (Included Clay Mask and Sheet Mask)
For Clay Mask, for those who have
1.dry skin seeloknya pakai clay mask seminggu sekali je (actually dry skin tak perlukan Clay Mask pun).
2.Oily Skin boleh la pakai selang sehari,
3.Combo and Normal pulak seminggu dua kali
Sheet Masks kalau rasa kaya pakai lah selang semalam, saya pakai dua kali seminggu je haha.
I prefer to letak Clay Mask and Sheet Mask in a same day, sebab kan bila pkai Clay Mask muka kita akan jadi kering, so after that hydrate dia balik dgn sheet mask
Recommended Clay Mask: Freeman Mint and Lemon Clay Mask / Freeman Avocado Clay Mask
Image result for freeman avocado clay mask lemon

Second #Exfoliator (Which is Scrub and AHA/BHA)
Apa itu exfoliator? Ok briefly,
Exfolatior ni function dia untuk clean deep inside into your pores; untuk yang ada masalah blackhead, whitehead and pores, boleh la guna this thing. Dia ada dua jenis; Physical and Chemical Exfoliator
1.Physical Exfoliator is Scrub
2. Chemical is AHA/BHA (Alpha Hydroxy Acids/Beta Hydroxy Acids)
1. Dry Skin please pakai sekali seminggu je
2. Oily, Normal and Combo Seminggu dua kali.
Recommended Scrub : St.ives brand (any based on your skin concern)
Image result for stives scrub

Recommended AHA/BHA : cosrx aha/bha clarifying treatment toner / Paula's Choice
Image result for cosrx aha/bha clarifying treatment toner paula's choice

End up, your Weekly Skincare Routine (PM ONLY) akan jadi macam ni :

Ini hanya Gambaran sahaja, boleh je kalau korang nak tukar guna cara sendiri.
Tips 1 : Formular untuk Skincare : Thin to Thick
Tips 2 : Pastikan kering/absorb dulu before remove to the next step
Tips 3 : Untuk Toner kena pakai Cotton Pad, Essence hanya dab je dekat muka sampai dia absorb
Tips 4 : Jangan lap muka guna tuala sapu badan

Ok dah faham ke sampai sini? kalau ada soalan boleh tanya dekat komen tau ;D
Later, Kita akan masuk tajuk Glycolic Acid and Niacinamide beserta function dia.
Thanks for reading ;)

Tuesday, July 10, 2018

Skincare Routine for Beginner

Assalamualaikum
Since ramai kawan-kawan yang reply aiman punya stories both IG and Whatsapps about skincare and ask many things, literally banyak soalan yang berulang dan I gigih gila nak jawab banyak kali hahaha.
As a good solution, here, I'll brief about skincare routine here and try to answer all the question, So later Uguys boleh refer dekat sini je, Insya-Allah.

We start now,
Image result for skincare routine
Photo from google.com

Ada tiga benda yang korang kena consider before create your own routine

1. Your Skin Type : Either Oily, Dry, Combination or Normal.

"Macam mana nak tahu jenis kulit muka kita?"
Lepas basuh muka, biarkan selama 5-10minutes,
- kalau rasa berminyak dkt both U-Zone and T-Zone, kulit awak oily
- kalau rasa ketat and padat, itu Dry Skin
- kalau berminyak dkt T-Zone je, U-Zone takda apa-apa, itu Combination
- Kalau tak rasa apa-apa, itu Normal skin

2. Your Skin Concern : Sama ada awak ada sensitive skin, acne-prone, ada scars: etc.

3. Your Skin Goals : For example, "I nak kulit I hydrate more, taknak dull skin, nak kurangkan pores appearance" dan sebagainya. (process ni korang kena tilik muka dekat cermin lam lama)

Kenapa skincare orang lain-lain, sebab tiga benda ni. Okkay, Get it before we move to next chapter?


Ok Now, there are 3 essential things yang kita wajib ada untuk make sure kulit kita sentiasa SIHAT.
Kena ingat kat sini, kita bukan nak cantik je tau. Kulit sihat tu lagi penting dari cantik tapi tak sihat 
Morning
1. Cleanser
2. Moisturize
3. Protection (which is sunscreen)

Night
1. Oil-Based Cleanser
2. Cleanser
3. Moisturize

Apa fungsi semua tu? Macam mana nak tahu product tu sesuai ke tak dengan kulit muka kita? (Ok. Soalan ni yang ramai sangat tanya)

#Cleanser : Untuk bersihkan muka kita dari kotoran dan debu

Image result for low pH cleanser Cosrx
Since I ada upload gambar Low pH cleanser Cosrx ni, ada soalan yang tanya "Kenapa kena pakai cleanser yang Low pH?"
Since Skin Surface kita acidic, jadi kita kena pakai cleanser pH dia around 5.5.
sebab
1.kita taknak cleanser yang kita pakai tu kacau pH kulit kita
2. ia juga boleh reduce and stop pertumbuhan bakteria 
3. dan yang paling best dia boleh maintain structure and moisturize our face.

#Moisturize 
Related image
Of course la to moisturize our face and fix from dirt.

#Protection atau orang panggil sunscreen
Image result for sunscreen biore
To avoid from burn, dan jeragat, untuk elakkan pores membesar dan jugak utk elak dari skin cancer.
SPF paling elok 30-50

#Oil-Based Cleanser
Image result for biore oil based cleanser
Ok tadi kita tahu yang cleanser biasa which is Water-Cleanser, dia akan remove kotoran dan debu. Tapi Oil-Cleanser ni akan remove minyak dari muka kita lepas terdedah seharian (sebabtu kita pakai malam je)

Macam mana nak tahu product tu sesuai ke tak dengan kulit muka kita?
Image result for patch test skincare
1. Pegi kedai, Patch Test dulu dekat tangan (I repeat, dekat tangan) jangan terus sapu dekat muka, bahaya. Kalau rasa sesuai dkt tangan kita, rasa okkay, confident, baru beli.
2. Sample kalau beli online boleh mintak sample dulu, atau pun try try member punya dulu
3. Baca review, ini yang membuatkan kita lagi confident.
Jangan sesekali beli product atas sebab orang lain pakai jadi kita nak pakai jugak. Ini sangatlah tak betul, Kena tahu kenapa kita pakai product tu. Okkay?
Ok. Itu sahaja untuk Basic Daily Skin care routine. Later I'll continue pasal 
- daily skincare routine ikut priority (yang mana penting, yang mana tak penting)
- weekly skincare routine (like scrub, clay mask, peel-of mask, sheet mask, etc)
- I'll include also pasal exfoliator, glycolic acid and niacinamide

Disclaimer : I tak jual product, I jual pizza je hahaha

Tuesday, June 26, 2018

Mystery Giveaway by Flavnesz

You guys also can join by clicking the banner above :D

Rules of Giveaway:
1. Malaysian Citizen. (Just in case anyone outside Malaysia stumbled into this)😆
2. Follow "Chapters" a.k.a this blog.
3. Follow the ig: aunidbitezkuptm (I'm still considering if I should include this chocojar as part of the gift.🤔)
4. Create an entry entitled " Mystery Giveaway by Flavnesz"
5. Copy the banner and backlink to this entry.
6. Leave your link on the comment section below.

I am done with the rules, so here we go! 

Balik Kampung Giveaway by Her Little Guilty Pleasures

Balik Kampung Giveaway by Her Little Guilty Pleasures

You guys also can join by click the banner above :D
Rules

1. Follow my blog; Her Little Guilty Pleasures and public Instagram account; @happilyfarah
2. Create a post with this title; Balik Kampung Giveaway by Her Little Guilty Pleasures
3. Upload the banner above and kindly backlink your post to this post.
4. Leave your URL in the comment section below.

I am done with the rules, so here we go!

Sunday, June 24, 2018

COMEBACK GIVEAWAY by BYZURA HALIFAH



Dear Zura, I already followed all those account stated. May Allah Bless you always :D

Wednesday, January 17, 2018

Birthday Giveaway by Mamapipie

Assalamualaikum everyone. Since im still enjoying my break, let join some Giveaway!
But this is the most special because dia buat GA ni sempena birthday dia on 25th January.
Happy Birthday Mama, May Allah Bless You always and forever :D

Birthday Giveaway by Mamapipie
Dear Mama, I have done followed all the conditions stated.
IG : aiman_amani
FB : Aiman Amani
Since I just followed your blog a long time ago also joined you Giveaways before, I love your one and only entry which is :
http://www.mamapipie.com/2011/09/senaman-muka-untuk-mendapatkan-kulit-yg.html
I just addicted with this post. Well, siapa yang tak nak kulit yang menawan kan. same goes to me. But I actually love to read all the Beauty Tips. Keep post it Mama :D

Thats all, thank you.

Bloglist

drink, food, and sweets image

Tuesday, January 16, 2018

New Year Giveaway whoot whotttt

Assalamualaikum and Happy New Year bloggers! (it's not too late right?) Hahaha.
Since im enjoying my Sem Break, lets we go to some contest some this awesome blogger from Perak: Indah


Dear Airah and Indah, Im done followed all the conditions stated trustly. The Forth is Gambar Paling Favourite Tahun 2017. Actually all photos I have taken in 2017 are my favourite. Well, there are a lot of memories inside, even a Simple Little Memory. But I will choose three, which are

1. The most favourite is :
This is wrap up for my foundation studies at IIUM PJ Campus. I got Dean List in recognition of academic excellence with CGPA 3.7. I consider it as my first step to continue my Degree in Bachelor of Fiqh and Usul Fiqh also in IIUM but in Gombak Campus. Hopefully I'll get more recognition in my acaddemic achievement after this. 
Unfortunately, IIUM PJ Campus was close because Kolej Malaya take it back starting from this year.  Bye PJ Campus! (crying)

2. Second favourite is :
Introducing my members from same Kuliyyah, same state dan yang paling penting, satu kepala. Well, I actually an introvert person. Susah nak berkawan rapat dengan orang. But not with this peeps hahaha. Thank You guys!

3. The Third favourite but The Most Special in 2017 is :
I got this pink rose during my Birthday on 20th August 2017. Thank You so much for the special giver :D

Thats all, Thank you.

Mek Zumbie 2k18 Giveaway

Since I followed Mek Zumbie's blog a long time ago and  join hers contest every single time he makes it. So now lets we go to the recent contest he has :

I would like to choose : Blouse Merah XXXL: BM009 (New)


Why? Because I just saw this blouse at BO with another design. I like it so much due to long lost and comfortable, material pun nice. So I hope that I will get the Red one, so it will be my first Red Blouse Yahoo!

Thank You Mek Zumbie for this opportunity to join your contest :D