Friday, June 16, 2017

Wrap Up My Foundation Life

Assalamualaikum and Salam Ramadhan.
IT'S RAMADHAN! I really LOVE this Vibes. Sooo Calm *melting* So Today, I wanna Flashback My Journey during Foundation at Centre For Foundation Studies IIUMPJ before it will Rest In Peace after this. Why? Because I have learnt a lot from this Journey. A LOT.
books, stationary, and back to school image

Well, CFSIIUMPJ is my first dormitory, I didnt stay at any dormitory before. So survive without families isnt chill as I thought before haha, and guess what CFSPJ tu dah la sebelah KL Town je. First masuk memang tak cultural shock pun okkay, sebab ye lah UIA kan, Environment pun Islamic macam kat Maahad. Tapi tak sehebat Maahad.

About Studies, I took Islamic Revealed Knowledge Course. So I must achieve level 5.5 English, Level 6 for Arabic and also finish up 12 subjects to settle up my Foundation Studies and here are My Results :
Alhamdulillah I grade with CGPA 3.71

Some memories captured :
First Sem buddies, until now.
Berkampung depan bilik ustazah semata nak settle Research haha
 Intro to Law Buddies.
 Intro to Stats Buddies
 Study Skills with Ust Abd Rahman from Syria
 Public Speaking with Ustzh Nafithah from Falastine
 Muka-muka kena saman sebab langgar curfew haha
 Buddies yang ada masa susah. Love you guys *Flying kiss*
My First and Last masuk Klinik.

And now, Im pursuing my studies in Bachelor of Islamic Revealed Knowledge and Heritage in Islamic Jurisprudence. Why Usul Fiqh? Sebab minat dari zaman sekolah. 
U know what, the only A+ I have got during my SPM is Syariah Islamiah. yang lain semua A, A-, B+ haha. 

OK, Thats all. I just need your Du'aas to Keep Success in this World and also Hereafter

Thank You

Saturday, June 10, 2017

SGShop Malaysia 10xRM100 shopping credit giveaway by Iman Abdul Rahim

Assalamualaikum, since Im having my Sem Break, so let start blogging.

A year ago, I mula kenal dengan sorang akak ni.. Same Uni dengan I. I memang akan Follow post dia everyday start from zaman dia belajar dekat UIA, pastu bila gambar convo with caption kawin masa belajar dia viral hingga ke pelusuk alam hingga lah kemunculan Maysa si gebugebas.
Serious, I memang akan tengok Insta Stories yang ada Maysa SAMPAI HABIS (yang ada Maysa je okkay haha)
Tiba-tiba semalam, I saw her post beli kasut with only RM13. Like seriously! Pastu tetibe curious nak tahu mana kak Iman dapat kasut ni.. lawa nak mampus. 
Then ada pulak Giveaway ni. Haa, apalagi.. Ni lah kesempatan I nak rembat barang dari China yang affordable price dan PADU *evil laugh*

Scrolling SGSHOP memang rambang mata wehhh! but this is the 3 items I wanna grab if I get RM100 SGSHOP shopping voucher :
Kak Iman Klik je Images tau, terus lompat ke link items tu ;) 
1. Korean Women Handbag
Selalu je usha bag macam ni dekat Mall, dalam Lazada, Zalora semua, tapi price dia over RM40. But this one only RM13.82 *still lagi tak percaya* Kalau boleh nak buat raya.. tapi macam tak sempat je dengan shipping semua.. kak Iman lah ni buat GA lambat. haha 

2. Korean Girl Shoes
Size 40

Tiap kali window shopping for shoes, tiap kali tu jugak I kiciwa bila tengok harga hahaha. Actually I dah lama teringin nak pakai kasut macam ni. Selalu keluar pakai Converse, Nike je kan. Nah! Kalau I pakai yang ni mesti smart gila. hahaha *dah berangan melaram pakai kasut ni* 

3. Double Zipper Men Wallet
And this one for my fiancee. Kalau boleh nak buat hantaran untuk majlis kami tak lama lagi. Actually dia dah banyak kali bagi I hadiah, tapi I sekali pun tak pernah balas haha 

Kak Iman.. Boleh tak Kalau I nak request something. *buat isyarat tangan dengan muka tak malu*

4. Gambar Polaroid Maysa Si Gebu Gebas
Im a babies lover, jadi I suka collect gambar-gambar baby, but Maysa is one in million.. Tak menang GA pun takpelah, asal dapat gambar budak comel ni. Nak culik kang nanti kena jail pulak, gambar pun jadi lah.. hihiii boleh kannn

Overall, I memang seorang yang pantang kalau tengok barang, semua I nak rembat. I like shopping so much! So , If I ada rezeki I really hope that I get all my wishlist. U guys kena usha SGSHOP ni Harga dan kualiti dia memang meleTOP!

Btw, Kak Iman tolong penyetkan Maysa untuk I. Eeeiii geramnyaa