Amani's
Mission Second Semester started
posted by Amani◕‿◕ 11:55 PM 1 comments
Akhirnya wifi student laju.
ayuh marathon blogging sebelum residens  balik class dan wifi slow nak mampus.
Abaikan segala assigment, review mahupun recall yang sedang merenung didepan. 


LIFELEss
Short sem a.k.a sunyi sem di cfs iium be like egggghhhhasdfghjkl
dah la tak ramai art students ambik short sem. science students pulak kena pindah kampus gambang.
peghhh memalam memang meremang.
dah lah elaun tak dapat. Abah pulak mengada bank in duit walaupun elaun sem lepas beratus lagi.
Tapi kena berjimat jugak, catu makanan, catu air, catu roti, catu tidor. krohhh
*why entry blog tak ada emoji. haha*

one day before gerak PJ dapat result final.
English : level 5. Arabic : level 6. CGPA RKA : 3.33
So automatically duration for foundation study buat Aiman Amani ialah One and Half Year.
but kena jugak ambik short sem dan cuti 3 minggu tamat disitu.
Maka melangkahlah ke CFS dengan azam baru :
  • Jaga CGPA 3.3 above 
  • start bussiness
  • Guna duit belanja tak boleh lebih dari 700 rosmah malaysia
Maka bermulalah common route at campus 'the garden of knowledge and virtue'

first impression bila dapat schedule subject
"Thingking Skills? Selected Themes of Qur'an in Arob? Huh? Heh? Hah? hahahahahahaha"
Masha Allah sister sado

Commonly susah nak gonyoh skrin phone kat sini. Bapak ahahahahaha
Weekday bangun pagi2 tercongok atas kerusi ngapad maqolah (assigment) tak pun pergi library cari maroji' (rujukan) sambil tunggu hissah (masa kelas) #sisrajin
kecuali hari rabu, 
lepas solat subuh, pinjam katil Zainab aku reput sampai alarm berkokok. jangan ada orang kacau schedule rabu aku. egh
Sis memang tak reti nak masuk kelas lewat satu sebab tak boleh pilih tempat duduk. nanti tak selesa. nanti nak tadah telinga cemana weh nanti mesti kena duk hujung pastu tak selesa sebab laki kat sebelah. asdfghjkl 
hissah akan habis sebelum waktu zohor atau asar. well dah nama pun islamic university kan.
Pastu bila habis class, siap solat bagai heret segala laptop, kitab, pencil case, jajan dan earphone ke katil. dan. sesi merujuk berjalan lancar hanya 15 minit pertama.
Pehhh sis rajin sangaddd
kita hanya merancang........

Tapi tak ada lah sampai everyday. Bersyukur dapat dua roomates yang sama class. haha

lepas asar baru reti bangun basuh baju. (riadah lah tu kan)
Baju kena basuh tangan ye anak anak sebab kalau nak pakai mesin kena caj RM2.50. kalau seminggu 2.50. 7 minggu berapa? haaa bajet bajet korang apa tahu

Before maghrib memang kena check phone dulu. Kang pakwe message tak balas.. kena pujuk pulok *tuuuiihhhh*
Malam baru boleh focus. meja study dlm bilik sebelah best student Maktab Sabah (Idayu Mumtaz) so haruslah rajin mengambil auranya. tu pun kalau tak ngantuk. haha. weh azam terbang kemana bang?
tapi malam jumaat takk.
pukul 9 malam dah terpacak depan TV kat lobi Mahallah. Drama.
chill la sis, jumaat tak ada kelas. haha

Weekend
 short sem ni kurang program dan waktu akan dihabiskan sama ada di court, kafe dan paling lama dalam room. makan tidur belek kitab. roll the route. sampai hadam semua. haha.
jarang sangat outing masuk KL. sebab apa. malas jalan. jimat duit dan tak suka tempat ramai sangat manusia.

reput, kbye.
design by Wanaseoby