Aiman's
Special last wisher
posted by Amani◕‿◕ 11:22 PTG 7 comments
20 Ogos 2015
maka genaplah Lapan belas umurku..

Well, aku yang paling havoc bila tiba birthday sendiri 
Lantak lah orang nak kata aku syok sorang ke hape. yang penting aku bahagia.. haha
nak harapkan orang lain tolong havockan ? Tunggu Salji turun di Malaysia dulu lah kut..
Birthday tahun ni semestinya amat berbeza dari tahun lepas..Kalau tahun lepas celebrate dengan homemade cake.
Tahun ni Cake kafe Zaaba di CFS pun boleh.
Gais what. aku ada kembar dalam class. 
So kami beli cake besar gilanamati
Time ni class English dengan Madam Asmeza aka principle Aisyah Zahra. Bila cake sampai.
Madam said "today we have two birthday girl!!"
then bunyi sttt sttt aiman stt amani stt syatiroh kat area brother

Then hape lagi.. Semua makan cake tak hingat duniawi..tak sampai 10 minit dah licin bekas. hahaha

And.... 
disebabkan ada reader yang request nak update stories pasal KP terhormat tu.
Meh kita sambung
Hari Rabu lepas dapat text dari whatsapp
Man, a*i ado program hari ni sapa jumaat. Tok leh guno phone.
well, membalas text yang semestinya tak akan terbalas bukan caraku.
tapi dalam hati dah mula berlagu 
"ikut demo laaa.. Gano gano pung kalu demo tok jadi first wisher aku.. aku nok ngaju sapa bilo bilo" 
macam biasa, weekday memang sangat busy dengan class, tambah pula dengan task, presentation, contest, IGA dsbgnya.. So phone pun aku pandang slide je..

Bila tempat jam 12 am, aku peghati je last seen dia. Kata program lepas zohor. Ni last seen pukul 4.25pm. 

pung pang pung pang orang wish aku kat whatsapp, facebook and instagram. Namun beliau masih belum muncul.

*sini wajib kena baca haha*
malamnya, aku ada training kat court. masa break time ada unknown number call. 
"Hello assalamualaikum"

no answer. krik krik krik krik.
sapo la pulok ni

"helooooo.............."

diam

tiba-tiba
"Happy Birthday to you.. Happy Birthday to you.. Happy Birthday to Aiman Amani.. Happy Birthday to you.."
Rasa nak marah, terkejut, nak melompat, nak menangis semua bercampur. last sekali ku pilih nangis di tempat yang aman, Namun kantoi jua dengan calssmate sorang ni, alya.
"aiman nangis?" 

memang confirm lah orang dalam talian tu dengaq. haha. dah habis tu he ask 
"tok malu arr jerik.. wuuu"

im just "hmmmm hmmm hmmm"

"Nok kato a*i tok ingat birthday man laa ni.. Benanyo a*i plan bendo ni dari awal bulan lagi. Program tu semo rekaan semata-mata. a*i wak silent mood semua conversation whatsapp. tadi baru tengok 600++ masuk.. ce teko a*i duk mano loni?"

"hhmmmm... mano la tahuu" nada merajuk

"Kat Pantai Irama... sebab a*i tahu man suko sangat pantai. Ni nombor mama a*i, tahu doh kalu a*i call guno nombo sediri man tok ake angkat.. Male a*i mipi man.."
Oh air mata melaju. hahahaha

and last he said "Moga a*i jadi ore paling last huk man ingat male ni"
Thank you
design by Wanaseoby