Aiman's
Flashback Ramadhan
posted by Amani◕‿◕ 5:51 PG 0 comments
Welll. Thats my first time puasa jauh dari Family
Well, from standard 1 untill form form 5 mana pernah jauh dari rumah...
Paling jauh iftar kat sekolah  yang 2 km dari rumah.
calon isteri mithali..
And yes bila masuk CFS IIUM PJ, i learn how heading Ramadhan without family.

Bila dah syiok berRamadhan disana, dapat call untuk KEM BTN (Biro Tata Negara) untuk semua candidates Timur Tengah for a single week. (29 jun to 3 july)
Manusia memang tak boleh tengok aku bahagia..

Nasib baik tarikh KEM rapat dgn tarikh appoinment orto (28 jun). So no need to beli tiket balik rumah cause tiket  appoinment tu dah beli awal2 lagi.
Pandai Allah atur..

*With Groupmates at Dewan Makan KEM B*
First day sampai sini be like "pahai aku kena belajar balik sejarah SPM ni,.. annoying siaaa. Dah kenapa syadid sangat Jurulatih kat sini. Aku dalam kem askar ke hape.. Nak balik CFS! ruginya extend kelasss"
Tu first impression............ Mungkin sebab niat tak betul
*Inni So'im*
Inilah barisan kita...
hang napok dok yang pakai songkok putih tu. Haa! Sebenarnye kan.
Masa form 4 aku mula berjinak dengan GAPIM (Gabungan Pimpinan Maahad) then he's the one yang active dalam society tu. Masa liqa GAPIM aku selalu gak usha mamat tu. haha. shhhhh! 
Ummi aku tak tahu. 
But im very sure ummi mesti suka sebab she want me to marry with a doctor.
Tapi mustahil la mamat tu berkenan kat aku yang muka macam nenek kebayan, kentut busuk niiii..
*Ni laa tangga Cinderella kat CFS*

Then masa kat CFS i saw him for tripple time. First kat dalam Seminar Room time Practice Debate Arabic, second kat mesin ATM masa nak ambik duit and third kat dalam Library.

And macam biasa first group discussion kan ada Taaruf session kan kan..
So aku bagitahu ala groupmates "aiman loni menimba pengalaman di Pusat Asasi UIA sambil nunggu confirmation Maghribi"
And bila tiba giliran si Abu (nama samaran) tu.. he said "Abu pun belaja UIA gok meta" 
*aku buat muka penuh rilekss.. dia cakap benda yang aku dah tahu... Tapi aku tengok groupmates lain semua pandang aku slide.. dah kenapa bang? Jelouse?*

Masa kat dewan makan, kebetulan pulak dia duk tepi aku.
Sweet BakHang
Then he said "bilo lagi masuk UIA ? dok ajing napok pun"
Hang je dok nampak aku.....
Part ni paling best sampai aku menangis. haha

Thats all about BTN, then sehari lepas habis kursus, terus balik UIA, sebab excuse kelas untuk seminggu je. After seminggu, balik Kampung. haha

Eid Mubarak to All Muslimin and Muslimat
Salam Lebaran
Selamat Hari raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin

design by Wanaseoby