Amani's
Result SPM 2014
posted by Amani◕‿◕ 7:45 AM 2 comments
Fuhhh.. fuhhh.. fuh... *tiup tiup debuk blog*
Hai,, hey,, hi,, Assalamualaikum nenek2 & atuk2 readers sekalian
ulang tajuk "result SPM 2014"

3 MARCH 2015 [hari paling bersejarah]
9.40am - depan cermin tinggi
sambil betulkan tudung labuhku monolog dalam hati "Allah, apa jua takdirMu aku redha Ya Allah. Andai ianya kejayaan, itu milik Ummi Abahku. Andai ianya kegagalan, itu untuk aku yang sering lagha"

betulkan bahagian kain yg sikit senget, dalam hati baca selawat tafrijiyyah.

10.15 - Maahad Ar-rahmah Kenali
depan pejabat masih lengang, cikgu kat Yayasan Islam Kelantan (YIK) lagi kut. Terus ajak kawan masuk dalam masjid. 
Bila kawan check guna talian SMS, gatal tangan ni nak chech SMS jugak.
keadaan sunyi sebab semua layan perasaan.
tocktocktock
mesej masuk. tengok sekilas. *tak nak bukak lagi lah*
tapi semua kawan dah excited. 
Cukup 3 kali selawat, swipe phone 
tiada kata2 lain keluar dari bibir kecuali ucapan tahmid
kawan2 sekeliling dah mula main angin "man, mu ore first dpt 9A" "Ya Allah man, tahniah.." 

Aku angkat punggung ke Saf depan, bukak sejadah,,,, sujud... 
Allah Allah Allah
Air mata tak berhenti mengalir.
Usai 5 minit bersama kekasih tercinta, kembali ke tempat asal. Suasana masa tu memang tak boleh nk gambarkan. 
Aku diam seribu bahasa.
*capai phone pergi kat tingkap masjid* cari number Ummi kesayangan, 
"Mi, aiman check SMS blablablabla. Mi tok se maghi ambik slip?"
"ok, pkul 11 nanti ummi ngan abah sapa"
menangis
duk kejap, si Nurina ni dah ajak turun depan pejabat.

-depan pejabat-
jalan macam semua yg tak tahu keputusan lagi
tiba2, teacher Aziah lambai sambil senyum.. 
terus pergi kat teacher, peluk seerat mungkin, menangis sepuas mungkin.
dalam hati 'teacher dah tahu kut, maklumat dari cikgu2 di YIK
teacher said "Congrate Aiman, Im so proud with you.. call your mom!"
*leraikan pelukan*
"oyak doh teacher, pukul 11 pahni sapa lah tu"
"2 orang dapat 9A.. sorang lagi Irwanie"
ya, aku tahu.. Irwanie, guru sebaya aku, dia yang banyak tolong aku.

*angkat muka* nampak Mama Nora (cikgu BM) ngan Cikgu Azian (perdagangan) senyum. terus salam cikgu "tahniah aiman"
cikgu pun tak sangka sebab dalam kelas selalunya cikgu2 tahu kehadiran aku bila nampak buku kat atas meja  je.. tuannya takdok. ahaha
pahitnya USAHA, manisnya KEJAYAAN
gapai phone dari beg, terus call Irwanie "wanie, duk mano? cepat la datang, ada suprise untuk wanie"
bila lepas je letak phone, kawan2 datang serbu.
"aiman!!! aku banggo saeng nga mung"
"man,, terbaik lah!"
hanya mampu senyum.

tak lama lepas tu,
nampak Mama Nora ngan teacher Aziah duk tilik phone. macam menarik ja...
cuba dekati, mata mama berkaca.
bakpo nih??
rupanya baru dapat info dari YIK yang sekolah kami dapat 100% kelulusan SPM.
Allah....
limpahan kurniaanMu.

1.15 pm - dewan pengumuman-
*perlu ko sengeh gituh. haha*


Cikgu, Teacher, Ustazah, Ustaz, Sir..sebenarnya bukan kami yang cemerlang, tapi cikgu-cikgu semua, kami hanya Si Faqir menumpang teduh, menadah ilmu dari guru-guru yang sangat hebat.

-SPM 2014 dalam kenangan-
  • rindu nok make buoh mok tea Mama Nora maso kelas tambahan pete,,
  •  rindu Mama Aziah ngepek dale kelas Bi. 
  • rindu gelare Cikgu Siti Hawa ko kelas kiteore 'Poksu' 'Moksu'. hehe
  • rindu nok intai jam, beg dan kasut teacher Norraiza matching ko dok time teacher duk nulih kat White Board.
  • rindu air tea takdok gulo huk cikgu Azian suruh Zai buat maso belajar kat kantin hari tuh :)
  • rindu urutan Cikgu Lily bilo kami tok siak kijo akaun. ayat cikgu "kakaq,, abe,, nyawok ko dok?" memey tok leh lupo aaa.. hehe
  • rindu mutiara ilmu dari ustaz Bad walaupun dengar dale keadae sengguk
  • rindu tazkirah panjang lebar dari Ustazah Marizan. 
  • Ustaz Luqman, bilo lagi buleh berjemaah gi ziarah rumoh ustad. ayat ustad "you mus be ox"
  • rindu pembelajaran santai dari teacher Sarimah.
  • rindu kelas malam addmath ngan Sir Harun. 
Tahniah MARK
Tahniah semua calon SPM'14.
Sekian..
design by Wanaseoby